top of page
  • Forfatters billedeDVFT

DVFT på vej til etablering

Opdateret: 29. jul. 2020


Pressemeddelelse d. 26. juni 2020


Dansk Videnscenter for Tang er en realitet

Med støtte fra LAG Midt-Nordvestsjælland, UNESCO Global Geopark Odsherred, Odsherred Kommune, Brand af 1948, Bodil Pedersens fond og senest Landdistriktsfonden er det nu lykkedes at samle finansiering til at kunne gå i gang med etableringen af Dansk Videnscenter for Tang.

Videncentret vil få til formål at samle og formidle viden om tang generelt og - af hensyn til miljø og sundhed - at arbejde for på bæredygtig vis at øge tang-produktion og forbrug af tang i hverdagen.

I første omgang skal der etableres et advisory board samt udarbejdes en plan for organisering og finansiering af videnscentret. Centeret skal desuden tilbyde offentlig adgang til oplevelser og læring om tang og fungere som et supplement til Geoparkens øvrige attraktioner.


Det Vilde Spinderi vil arbejde for bæredygtigt garn

Hvert år bliver ca. 3 tons uld fra får i Odsherred smidt ud. Kunsthåndværkere o.a., der bruger uld, køber uld, der er fragtet til Danmark fra den anden side af jorden. Det Vilde Spinderi er tænkt som et kooperativ efter bedste danske traditioner, som skal kombinere lokal og gammel viden om fremstilling og farvning af garner med ny viden om bæredygtig småskala tekstilproduktion af høj kvalitet.


Foreningen Vildt Design har modtaget 400.000 kr i LAG tilskud som støtte til indkøb af maskiner og 154.000 kr fra Landdistriktspuljen som støtte til undersøge og afklare, hvilke ressourcer og kompetencer, der er lokalt for etablering og konsolidering af en kooperativ organisation omkring et lokalt brand for bæredygtig tekstilproduktion.

Videnshus - tæt på råvarerne


Begge projekter får til huse i Vibehus i Annebergparken, hvor de får følgeskab af Nationalt Center for Lokale Fødevarer (NCLF), MinGeopark og Slowfood.

De 5 organisationer arbejder alle med formidling og bæredygtig brug af naturen omkring os - såvel jord som fjord - og der vil derfor være stor synergi i, at de kommer under samme tag. Med centret får vi skabt et bredt vidensmiljø - samlet omkring råvarerne - og dér, hvor den egentlige innovation finder sted.


Spørgsmål vedr. Det Vilde Spinderi:

Pia Heike Johansen

Tlf 40 12 76 01

piaheikejohansen@gmail.com


Spørgsmål til Dansk Videnscenter for Tang:

Gitte Klausen

Tlf 22 48 88 08

gitte@ggap.dk

124 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


bottom of page